Ademhalingsonderwijs en adembehandelingen in Brussel

Ik werk volgens de methode van de bewuste toegelaten ademhaling van Ilse Middendorf en Erika Kemmann (Berlijn). Deze

... maakt spanning los en brengt ons in contact met onszelf. Het helpt bij stress, uitputting, depressie, angst en benauwdheid.

... verbetert de stem.

... wordt begeleidend gebruikt bij functionele ademhalingsstoornissen en verkeerde ademhaling (hyperventilatie, hoge ademhaling, paradoxe middenrifademhaling, ademhalingsritmestoornissen) en bij aandoeningen aan de luchtwegen (astma, bronchitis, emfyseem, COPD).

Lichaamsbewustzijn groeit en de ademhaling wordt dieper en vriller.

ADEMHALINGSONDERWIJS

Zittend of staand voeren we eenvoudige lichaamsbewegingen en massagehandelingen op onszelf uit die de natuurlijke ademstroom bevorderen. 

Wanneer je inademt, trekt het diafragma samen en zinkt het. Dit duwt de buikorganen naar het bekken en tegen de buikwanden. Tegelijkertijd stijgen de ribben, waardoor de borstkas uitzet. Bij het uitademen zwaaien de lichaamswanden terug. We worden dus afwisselend breed en smal als we ademen.

Regelmatige oefening van ademhalingsoefeningen - in de cursussen en thuis - verbetert de doorlaatbaarheid van het lichaam voor ademhalingsbewegingen, versterkt het ademhalingssysteem en laat uns onze krachten en ressources opleven.

ADEMBEHANDELINGEN

U gaat gekleed op het ademligbed liggen. Ik help je met mijn handen en met mijn woorden om je lichaam en je ademhalingsbewegingen te voelen. Ik oefen fijne druk uit, strijk, rek en mobiliseer. Er ontstaat ruimte. Je adem wordt vrij en stroomt.

PHIL KAISER

Ik ben 1967 geboren in het Zwarte Woud. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Instituut voor Ademhalingsonderwijs Erika Kemmann in Berlijn. Ik ben erkend als ademtherapeut/-pedagoog door het beroepsvereniging voor adempedagogiek en ademtherapie BVA. Ik heb ook bewegings- en danspedagogiek en toneel gestudeerd.

Ik heb onder andere aan de Volkshochschule Stuttgart, aan het Bildungswerk der Baden-Württembergischen Wirtschaft, aan de Erika-Klütz-Schule für Tanz und Tanzpädagogik in Hamburg, aan de Kleine Academie en aan de Hogeschool "La Cambre" in Brussel en aan verschillende stedelijke muziekscholen in Vlanderen les gegeven.

U VINDT ME HIER:

Metro lijn 1 halte Tomberg, bus 28 en tram 8 halte Voot

Gemakkelijk parkeren (met parkeerschijf) in de Madyolstraat en voor de Sint-Lambertuskerk

Bell bis "pièce côté jardin" aub.

VOLG MIJN NEWS OP

KRIJG MIJ NEWSLETTER