Phil Kaiser

Ik ben in 1967 geboren in het Zwarte Woud en woon sinds 1996 in Brussel. Ik woon in Sint-Lambrechts-Woluwe, op drie metrostations van de Europese Commissie. Ik spreek Duits, Frans, Nederlands en Engels.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Institut für Atemlehre Erika Kemmann in Berlijn. Ik ben erkend als ademtherapeut/-pedagoog door het Berufsverband für Atempädagogik und Atemtherapie BVA en door de Arbeits- und Forschungsgemeinschaft für Atempädagogik und Atemtherapie AFA.

Ik heb mij bijgeschoold in talrijke lichaamsmethodes, onder andere de alexandertechniek en in de feldenkraismethode. Ik heb danspedagogiek en toneel gestudeerd.

Ik heb onder andere aan de Volkshochschule Stuttgart, aan het Bildungswerk der Baden-Württembergischen Wirtschaft in Steinheim nabij Stuttgart en in Bleibach nabij Freiburg, aan de Erika-Klütz-Schule für Tanz und Tanzpädagogik in Hamburg,  aan de International Academy for Creation and Theatre in Brussel en aan de stedelijke muziekscholen van Dendermonde en Izegem in Vlaanderen les gegeven.